Hela den här artikeln är en ANNONS från Kristdemokraterna

Kristdemokraterna står enade i årets val: ”Hela Sverige ska fungera”

Höga bränslepriser, äldrevården, polisen, psykisk ohälsa bland barn och unga – och hälso- och sjukvården. Det är ingen brist på engagemang bland Kristdemokraternas politiker i Jämtland Härjedalen.

– Vi vill att hela Sverige ska fungera. Alla bor inte i storstäder eller vid kusten. De som bor i glesbygden ska inte bara överleva, de ska kunna leva också. Det är många medborgare som känner sig övergivna, säger Stephen Jerand, kristdemokratiskt kommunalråd i Östersund.

Under våren och sommaren har vi fått följa flera lokala profiler inom Kristdemokraterna i Jämtland Härjedalen. Även fast deras hjärtan bultar lite extra för olika frågor inom politiken har de en sak gemensamt. De brinner för landsbygden, medborgarna – och partiets värderingar.
– Kristdemokraterna har fokus på individen och lokala frågor. De står upp för sina åsikter och låter inte omgivningen påverka dem. Det är något som jag har saknat i svensk politik, säger Sebastian Hedenborg som kandiderar till en plats i kommunfullmäktige i Bräcke kommun. 

Stefan Nilsson är bland annat ledamot i regionfullmäktige och ordförande i Ragundakommunfullmäktige. Han tycker om att Kristdemokraterna sätter människovärdet först – och att de prioriterar vården, äldrefrågorna och tryggheten.
– Jag har alltid lyft fram landsbygden som framtiden. Idag är fordonsskatten reducerad med 32 kronor per månad för de som bor på landsbygden. Det borde vara 250 kronor per månad. Det är en nödvändig åtgärd för att minska kostnaderna för hushållen. Politiken måste våga göra skillnad, säger han.

”Det blir ringar på vattnet”

Stephen Jerand, kristdemokratiskt kommunalråd i Östersund, förklarar att de stigande bränslepriserna har mycket större påverkan på samhället än medborgarnas privatekonomi. Han lyfter bland annat fram höjda matpriser som ett resultat av dyrare transporter.
– Det blir ringar på vattnet. Det är många företag som går på knäna på grund av de höga bränslepriserna. De har i sin tur anställda som kan bli av med jobbet om de går i konkurs, säger han. 

De höga matpriserna och de stigande bränslepriserna påverkar hela samhället, men för många äldre är det en katastrof. Andrea Hedenborg är kristdemokrat och ledamot i kommunfullmäktige i Östersund.
– Det finns jättemycket att göra för våra äldre, men vi måste börja någonstans. Först och främst så måste de kunna leva ett aktivt liv och ha inflytande över sin vardag. De måste också bemötas med respekt och ha tillgång till god vård och omsorg, säger hon.

När det kommer till hälso- och sjukvårdsfrågor är Lars-Erik Olofsson, överläkare och gruppledare för Kristdemokraterna i Jämtland Härjedalen och Margareta Mahmoud Persson, ledamot Härjedalen kommunfullmäktige, överens.
– Sjukvården är en otroligt viktig fråga. Våra invånare ska inte behöva upptäcka att de inte kan få rätt vård först när de är i en akut situation, säger hon. 

 

Dela artikeln

Mer läsning