Hela den här artikeln är en ANNONS från Dalarnas Sjukvårdsparti

Valsedlar från Dalarnas sjukvårdsparti snart i din brevlåda

God och nära vård i hela Dalarna är fokus i Dalarnas sjukvårdspartis politik. Under vecka 33 skickas valsedlar ut till alla i hela länet. Vi träffar deras kandidater för att prata mer om vilka förslag de har för att kunna förbättra sjukvården för alla i hela Dalarna.

Dalarnas sjukvårdsparti grundades 2005 och har sedan de kom in i Dalarnas Regionfullmäktige 2006 arbetat för en bättre sjukvård för alla i hela Dalarna. Vi träffar tre av deras kandidater Ingvar ”Nille” Niilimaa, Lisbeth Mörk-Amnelius och Anton Krigsman som berättar om hur viktigt det är minska byråkratin och göra vården mer tillgänglig oavsett var du bor.

– Vi vill att primärvården ska utvecklas och bli mer tillgänglig utan långa väntetider. Därför satsar vi bland annat på mobila team med hembesök. Dessutom vill vi öppna fler närsjukvårdsplatser där det idag är längst till sjukhus och även återstarta BB i Mora. Hade män fött barn hade BB i Mora aldrig stängts. En annan viktig fråga är att minska byråkratin inom vården som tvingar vårdpersonal att fokusera på fel saker. För mycket fokus ligger på dokumentation, vilket tar tid från arbete med patienter. Vårdpersonal behöver avlastas från arbetsuppgifter som inte är vårdnära, säger regionrådet Lisbeth Mörk-Amnelius. 

Läs mer om Dalarnas Sjukvårdsparti och deras politik här.

Förtidsröstning i valet, eller poströstning som det brukar kallas, börjar den 24:e augusti. Nille berättar att Dalarnas sjukvårdsparti skickar ut valsedlar till alla som bor i länet under vecka 33.

– Valmaterial och valsedlar från oss skickas under vecka 33. För dig som inte hunnit få valsedlar från oss innan förtidsröstningen börjat kan istället använda Dalarnas sjukvårdsparti blanka valsedlar, berättar Ingvar Niilimaa.

Alla valsedlar listas här nedan för att direkt ge information om alla kandidater på Dalarnas sjukvårdspartis listor förklarar Lisbeth Mörk-Amnelius.

– Här kan ni se alla våra kandidater på våra lokala listor i regionvalet. Det tycker vi är en viktig information för er väljare, säger Anton Krigsman.

Varför ska man rösta på Dalarnas sjukvårdsparti?

– För att vi alltid sätter patienten i centrum. Det innebär att vården ska vara tillgänglig för alla oavsett var du bor, att alla ska erbjudas en fast vårdkontakt så att du som patient slipper berätta din livshistoria i varje vårdkontakt, vilket inte minst är viktigt för äldre och sköra patienter. Vi har även viktiga förslag för att förbättra tillgängligheten till BUP och att tandvården ska räknas som sjukvård och därför räknas in i högkostnadsskyddet. Vi är dessutom många i partiet som har arbetserfarenhet ifrån sjukvården och vet hur viktigt det är att förbättra arbetsmiljön i vården. Därför vill vi göra förändringar så att vårdpersonal kan fokusera på sitt arbete istället för onödiga uppgifter och bättre tillvarata personalens kompetens. Personalen är sjukvårdens viktigaste resurs, säger Nille, Lisbeth och Anton.

Läs mer om Dalarnas Sjukvårdsparti och deras politik här.

Dalarnas Sjukvårdsparti

Dalarnas Sjukvårdsparti arbetar för att den nära sjukvården ska utvecklas till nytta för medborgarna och att hälso- och sjukvården prioriteras i Region Dalarnas verksamhet. Partiet ingår i Dalasamverkan tillsammans med de fem partierna Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet. 

Valsedlar för Dalarnas Sjukvårdsparti.

Avesta, Hedemora, Säter

Ludvika, Smedjebacken

Borlänge, Falun, Gagnef

Mora, Orsa

Älvdalen

Rättvik, Leksand

Malung, Vansbro

Dela artikeln

Mer läsning

Annons / Dalarnas Sjukvårdsparti

Samma vårdkontakt viktigt för äldres trygghet 

Dalarnas sjukvårdsparti menar att äldres villkor inom vården är en avgörande valfråga. Regionrådet Lisbeth Mörk-Amnelius lyfter fram behovet av fler geriatriker och att äldre får samma vårdkontakt vid varje besök. ...

Läs mer
Annons / Dalarnas Sjukvårdsparti

Nu införs högkostnadsskydd för hjälpmedel 

För Dalarnas sjukvårdsparti är funktionshindrades rättigheter en hjärtefråga. Regionrådet Lisbeth Mörk-Amnelius berättar att partiet nu fått igenom reformer som gör vardagen enklare för alla med funktionshinder. ...

Läs mer