Hela den här artikeln är en ANNONS från Kristdemokraterna

KD-politikern: ”Om vi bygger trygga barn så slipper vi laga trasiga vuxna”

Han brinner för att skapa en tryggare vardag och samhälle i Sverige, men för att nå dit måste vi börja med familjen. Det anser kristdemokraten Stefan Nilsson och betonar att föräldrar måste våga vara föräldrar.
– Familjen är grunden till samhället. Vi måste bli bättre på att guida våra barn genom barndomen – och upp till vuxenlivet, säger han.

Stefan Nilsson har en bakgrund som yrkesmilitär, men idag är han pensionär. Medan andra drar ner på takten har kristdemokraten från Krångede i Ragunda kommun fullt upp. Han är bland annat ledamot i regionfullmäktige och ordförande i Ragunda kommunfullmäktige.
– Jag har alltid varit intresserad av politik, men jag hade inte tid att engagera mig helhjärtat när jag arbetade inom Försvarsmakten. När jag gick i pension bestämde jag mig för att bli kristdemokrat på heltid. Vi har samma syn på till exempel familjen och folkbildning, säger han.

Han tycker även om att partiet sätter människovärdet först – och att de prioriterar vården, äldrefrågorna och tryggheten. Det har gått tolv år sedan Stefan Nilsson blev kristdemokrat och han är nöjd med sitt val.
– När jag pratar om familjen så menar jag inte bara mamma, pappa och barn. Jag bryr mig inte om hur familjekonstellationen ser ut. Det viktigaste för mig är att barnen är trygga. Jag är övertygad om att alla föds med empati, men att den måste odlas fram. Det gör man genom närvaro av både föräldrar och andra vuxna, säger han.

Stefan Nilsson förklarar att om vi bygger starka och trygga barn så slipper vi laga trasiga vuxna. Han brinner även för landsbygden och anser att självförsörjningsgraden måste öka över hela Sverige.
– Jag har alltid lyft fram landsbygden som framtiden. Nu är dess betydelse viktigare än någonsin. Jag besökte Åsbygdens naturbruksgymnasium i början av april. Antalet sökande till lantbrukslinjen har tredubblats under de senaste åren. Det är jättepositivt med tanke på jordbrukets svåra situation, säger han.

”Det är en nödvändig åtgärd för att minska kostnaderna för hushållen”

Den 20 till 22 maj arrangeras Landsbygdsriksdagen i Jönköping. Stefan Nilsson uppmanar alla som vill träffa likasinnade att besöka arrangemanget.
– Det är ett fantastiskt tillfälle. Jag kommer att vara på plats för att plädera om landsbygdens förutsättningar, men jag pratar gärna med besökarna om andra viktiga frågor som rör till exempel landsbygden, familjen och vårt samhälle, säger han och lyfter fram ett exempel:

– Idag är fordonsskatten reducerad med 32 kronor per månad för de som bor på landsbygden. Det borde vara 250 kronor per månad. Det är en nödvändig åtgärd för att minska kostnaderna för hushållen. Politiken måste våga göra skillnad.

Dela artikeln

Mer läsning