Hela den här artikeln är en ANNONS från Kristdemokraterna

Så vill kristdemokraten skapa en positiv framtid i Bräcke

Han blev värvad till Kristdemokraterna av sin syster som är ledamot i kommunfullmäktige i Östersund, men Sebastian Hedenborg är redo att gå sin egen väg. Han vill bland annat skapa tillväxt i Bräcke – och tvätta bort de fördomar som finns om partiet.
– Det är många som tror att Kristdemokraterna är ett kristet parti, säger han.

Under de senaste två åren har Sebastian Hedenborg arbetat med arbetsmarknadspolitiska frågor. Innan han började hjälpa människor att komma ut i arbete i Jämtland bodde han i Tyskland mellan 2019 och 2020. När han kom tillbaka till Bräcke upplevde han att mycket hade blivit sämre i samhället.
Jag tyckte att det mesta i Sverige hade blivit svårare och mer byråkratiskt. Det hade till exempel blivit mer besvärligt för de som vill starta eget företag. Mitt hjärta slår för Bräcke och jag vill att fler företagare ska våga etablera sig här. Utan dem ser jag ingen framtid för orten, säger han.

Sebastian Hedenborg anser att om man vill förändra samhället från grunden så måste man engagera sig i politiken. Att han blev just kristdemokrat beror till viss del på hans syster Andrea Hedenborg som är ledamot i kommunfullmäktige i Östersund.
Hon rekryterade mig redan 2018, men jag har alltid tyckt om hur Kristdemokraterna bedriver sin politik. De har fokus på individen, lokala frågor och landsbygden. De står upp för sina åsikter och låter inte omgivningen påverka dem. Det är något som jag har saknat i svensk politik, säger han.

”Det är för mycket krångel och administrativa bördor som håller entreprenörer tillbaka”

Under valet 2022 kandiderar Sebastian Hedenborg till en plats i kommunfullmäktige i Bräcke kommun. Han vill att alla ska kunna bo och leva på landsbygden och att de grundläggande sakerna som är viktiga i en kommun ska fungera.
– Det handlar om allt från vägar till sophämtning och vård och skola. Jag vill utveckla Bräcke så att fler vill flytta hit. Jag vill bygga upp en stark gemenskap i samhället så att de som bor här känner att det finns en framtid. Det finns stor potential, men vi måste börja någonstans, säger han. 

Sebastian Hedenborg lyfter bland annat fram att det behövs fler evenemang för att föra samman invånarna. Han vill också rusta upp Pilgrimsparken och ge mer medel till byaföreningen, men samtidigt vill han inte tumma på en av sina kärnfrågor.
Vi behöver företagsvänliga regler. Det är för mycket krångel och administrativa bördor som håller entreprenörer tillbaka. Vi vill skapa en central plattform där all information för företagare ska finnas. De ska inte heller behöva lämna samma uppgifter till flera myndigheter. Det måste bli enklare att både starta – och driva ett bolag, säger han. 

Dela artikeln

Mer läsning